CORONA

Hei alle sammen,

Vi er mange som opplever utfordringer i disse dager.
Smitteverntiltak for å begrense Covid-19 rammer også Foss Aune Gård.

Dette fører til at stallen fortsatt forblir stengt for ridefysioterapi og ridetimer. Vi ser dessverre ikke mulighet til å møte krav om smittevern på en god nok måte slik at alle våre elever kan få gjennomført ridetimene sine i løpet av disse to neste ukene som de ordinære ridekursene varer.
Dette synes vi er svært trist for alle, men vi ser at den beslutningen er mest riktig for at vi på best mulig måte kan unngå å bli en smittekilde.

Vi ved Foss Aune Gård beklager situasjonen for alle våre faste kurselever og brukere som nå har fått, og får et opphold i sine kurstimer. Håper selvfølgelig at oppholdet med denne situasjonen vil vare kortest mulig, og at vi får hverdagen vår tilbake så raskt som mulig. Vi som tilbyder av aktiviteter og behandling har et ansvar om å gi et så sikkert tilbud som mulig, både med tanke på smittevern og sikkerhet.

I tillegg til redsel for å bli smittekilde, lider vi på Foss Aune Gård som bedrift økonomisk på grunn av retningslinjene fra myndighetene. Vi, som andre rideskoler, har løpende kostnader med driften som må dekkes til tross for stopp i driften fra 12.mars. Stallarbeidet må gjennomføres som vanlig, hestene må fóres, stelles, skoes og trenes. Her kan vi ikke bare sku av lyset, låse døren og dra hjem.

Mange rideskoler med trang økonomi står nå sammen om et budskap. Vi ber ydmykt om forståelse fra alle dere trofaste kunder, om hjelp til å overleve denne økonomiske krisen vi står opp i, slik at vi kan fortsette vår bedrift i fremtiden- med å tilby læring med hest, undervisning, ridning, med hest som terapi, med det vakre dyret som gir oss så mye 

«Vi ber om forståelse for at allerede solgte ridekurs og ridefysioterapi dessverre ikke kan kompenseres eller refunderes. «

Angående ridefysioterapi:

Det skal lages en bransjestandard for smittevern.
Bransjestandarden skal utarbeides i samarbeid med Norsk fysioterapeutforbund (NFF) og andre organisasjoner. Den er enda ikke utarbeidet.

Fra 20. april 2020 åpnes det for én-til-én-behandling, såfremt smittevern ivaretas. NFF skal bistå Folkehelseinstituttet og Helsedirektoratet i arbeidet med bransjestandarden.I denne omgang er det kun varslet at det er én-til-én-behandling det åpnes for. NFF må avvente å komme med ytterligere informasjon inntil bransjestandarden er på plass.

Det vil si at all behandling i gruppe utgår fremdeles, til nye retningslinjer kommer.
Vi har et håp om at vi kan åpne for mindre selvstendige grupper og privattimer i mai, men vi må bare ta en dag av gangen. Mer info vil komme når vi vet mer.

Vi beklager igjen for ulempen med stopp i driften dette medfører våre kunder, men forhåpentligvis fører tiltakene til at vi som bedrift kan holde hodet over vannet i denne svært krevende tiden økonomisk.

Tusen takk til alle dere som har kjøpt gavekort hos oss de siste dagene. Det varmer vårt hjerte at dere støtter oss og ønsker at vi skal overleve som rideskole i fremtiden.

Med vennlig hilsen,

Foss Aune Gård

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *